Cytat z Gość data 22 października, 2020, 7:29 pmU bliskiej osoby w rodzinie zauważyliśmy niepokojące zachowania, częste zapominanie, nagły brak umiejętności odnalezienia się w sytuacjach, które wcześniej nie sprawiały większych kłopotów. Podejrzewamy, że to może być Alzheimer.... Czy macie jakieś potwierdzone dowody na to, że symptomy tej okrutnej choroby da się chociaż trochę spowolnić? Proszę, pomóżcie, bo szukamy już wszędzie...
U bliskiej osoby w rodzinie zauważyliśmy niepokojące zachowania, częste zapominanie, nagły brak umiejętności odnalezienia się w sytuacjach, które wcześniej nie sprawiały większych kłopotów. Podejrzewamy, że to może być Alzheimer.... Czy macie jakieś potwierdzone dowody na to, że symptomy tej okrutnej choroby da się chociaż trochę spowolnić? Proszę, pomóżcie, bo szukamy już wszędzie...
Cytat z Gość data 26 października, 2020, 10:10 amJa bym sprobowała. Nie miałam okazji tego przetestować, bo kosmetyki i suplementy konopne stosuję tylko i wyłącznie do pielęgnacji i tyle. Ale skoro są to nieszkodliwe substancje, to nie ma się nad czym zastanawiać. Znajoma pielęgniarka z jednego z zakładów zdrowotnych mówiła mi ostatnio, że oni tam konopne rzeczy zapodają teraz już właściwie na wszystkie typy schorzeń, skoro to hamuje Parkinsona i stwardnenie rozsiane, to na pewno przystoluje Alzheimera. Szkoda tych ludzi, że choroby nie da się całkiem cofnąć... Ale może za parę lat coś wynajdą?
Ja bym sprobowała. Nie miałam okazji tego przetestować, bo kosmetyki i suplementy konopne stosuję tylko i wyłącznie do pielęgnacji i tyle. Ale skoro są to nieszkodliwe substancje, to nie ma się nad czym zastanawiać. Znajoma pielęgniarka z jednego z zakładów zdrowotnych mówiła mi ostatnio, że oni tam konopne rzeczy zapodają teraz już właściwie na wszystkie typy schorzeń, skoro to hamuje Parkinsona i stwardnenie rozsiane, to na pewno przystoluje Alzheimera. Szkoda tych ludzi, że choroby nie da się całkiem cofnąć... Ale może za parę lat coś wynajdą?
Cytat z Gość data 19 listopada, 2020, 4:56 pmMoja babcia ponad 20 lat zmagała się z postępującą chorobą Parkinsona.
Traciła władzę w ciele stopniowo właśnie dzięki wspomaganiu zdrowotnemu CBD.
jESTEM święcie przekonana, że gdybyśmy nie stosowali CBD w leczeniu, babcia odeszłaby od nas o wiele wcześniej, może po roku, dwoch, albo w najlepszzym wypadku po 10 latach...
Mam wrażenie, że przedłużyliśmy jej nieco to życie...
Ona nie chciała odchodzić tak szybko, mówiła nam o tym
Dzięki stosowaniu marihuany leczniczej była przytomna niemal do samego końca. Zdążyła się też z nami pożegnać.
Moja babcia ponad 20 lat zmagała się z postępującą chorobą Parkinsona.
Traciła władzę w ciele stopniowo właśnie dzięki wspomaganiu zdrowotnemu CBD.
jESTEM święcie przekonana, że gdybyśmy nie stosowali CBD w leczeniu, babcia odeszłaby od nas o wiele wcześniej, może po roku, dwoch, albo w najlepszzym wypadku po 10 latach...
Mam wrażenie, że przedłużyliśmy jej nieco to życie...
Ona nie chciała odchodzić tak szybko, mówiła nam o tym
Dzięki stosowaniu marihuany leczniczej była przytomna niemal do samego końca. Zdążyła się też z nami pożegnać.